جامع ترین نقد و بررسی تویوتا سولارا، مقاله ای است شامل تحلیل بخش های مختلف این خودرو و بیان نکات مثبت و منفی این کوپه ی ژاپنی.
امروز به سراغ خودروی کوپه ای رفتیم که هم با برندش آشنایی خوبی داریم و هم با مدل سدانش اما خودش خیلی برایمان نام آشنا نیست. امروز از تویوتا سولارا که در واقع نمونه ی کوپه ی تویوتا کمری محسوب می شود، میزبانی می کنیم.
تاریخچه تویوتا سولارا
تویوتا کمری سولارا در قالب دو نسل وارد بازارهای جهانی شده است که سهم کشورمان تنها نسل دوم آن بود که البته تعداد بسیار کمی از آن در خیابان ها دیده می شود و برخلاف مدل سدانش به فروش بالایی دست پیدا نکرد.
سولارا در دو نوع کوپه و رودستر(کروک) در بازارهای جهانی وجود دارد که نمونه کوپه اش به تعداد بیشتری به کشورمان راه یافت و تعداد نمونه کروک کمتر از انگشتان دست است.
این خودرو برای اولین بار در سال ۱۹۹۸ طراحی و به بازار معرفی شد و یکسال بعد به دست مشتریان رسید و تا سال ۲۰۰۳ روی خط تولید قرار داشت. این نسل سولارا در کانادا مونتاژ می شد و توانست در کشورهایی مانند آمریکا ، کانادا و استرالیا به فروش بالایی دست پیدا کند.
نسل دوم تویوتا سولارا که خودروی مورد بررسی ما هم از همین است، در سال ۲۰۰۳ در معرض نمایش عموم قرار گرفت و به عنوان مدل ۲۰۰۴ وارد بازار شد و سال ۲۰۰۸ بود که برای همیشه از خط تولید کنار رفت. این نسل بر روی پلتفرم کمری سدان نسل پنجم شکل گرفته است. لازم به ذکر است که این نسل در سال ۲۰۰۶ و ۲۰۰۷ توسط ایرتویا وارد کشور شد.
طراحی تویوتا سولارا
هنگامی که تویوتا سولارا را در خیابان مشاهده می کنید، احتمالا دو چیز به ذهنتان خطور می کند، اول تصور می کنید که این خودرو محصولی از شرکت لکسوس است که انصافا رخ جلویش شباهت زیادی به لکسوس ES دارد، دوم فکر می کنید که خودرویی تازه وارد و چینی است.
در نمای جلویی سولارا، با چراغ هایی کشیده دارای لنز رو به رو می شویم که به نوعی سنت شکنی برای تویوتا محسوب می شود. ما بین چراغ ها جلو پنجره ی کوچکی قرار که اگر کمی بزرگتر بود زیباتر جلوه می کرد. دو خط نیز از بالای کاپوت شروع شده و تا جلوی سپر امتداد یافته که به نوبه ی خود جذاب است.
هنگامی که به نمای کناری نگاه می کنیم، ابعاد بزرگ و کشیده خودرو توجهمان را جلب کرده و عملا تفاوت آنچنانی با نمونه سدانش ندارد و فقط طول درب های خودرو کمی کوتاه تر شده اند. رینگ های خودرو نیز با سایز ۱۷ اینچی ظاهر خوبی را ایجاد کرده است.
طراحی عقب سولارا با وجود چراغ های کشیده که از بالای گلگیر عقب شروع شده و تا بالای سپر امتداد یافته، هماهنگی مطلوبی با رخ جلو دارد. چراغ دنده عقب خودرو روی سپر واقع شده است که ممکن است در بعضی مواقع هنگام دنده عقب رفتن به خوبی دیده نشود. در پایین سپر تورفتگی ایجاد شده است که به همراه سراگزوز نمایان شده، ظاهر اسپرتی را به خودرو بخشیده است.
طراحی داخلی تویوتا سولارا شباهت زیادی به کابین نسل ششم کمری دارد و بر خلاف بیرون خودرو، طراحی ساده و به دور از هیجانی دارد که شاید به مذاق جوانان خوش نیاید. البته کیفیت کابین مانند بیشتر تویوتاها زبانزد است و ایراد خاصی به آن وارد نیست و دوام کابین پس از طی کیلومترها هنوز خوب و بی صدا است.
فضای کابین و صندوق سولارا بر خلاف بیشتر کوپه ها، فضایی مناسب و حتی می توان گفت که نزدیک به نمونه ی سدان را ارائه می کند.
مشخصات فنی و رانندگی Toyota Solara
سولارا در بازارهای جهانی با دو موتور ۲/۴ لیتری و ۳/۳ لیتری عرضه شده که تنها نمونه حجیم تر به ایران رسیده است.نکته ی مهم، یکسان بودن موتور این خودرو با بعضی از مدل های لکسوس از جمله ES است:
حجم موتور | ۳/۳ لیتری |
تعداد سیلندر | ۶ سیلندر تنفس طبیعی |
محور محرکه | تک دیفرانسیل (FWD) |
قدرت | ۲۱۰ اسب بخار |
گشتاور | ۳۰۰ نیوتن متر |
گیربکس | ۵ سرعته اتوماتیک |
شتاب صفر تا صد | ۸/۵ ثانیه |
وزن | ۱۵۵۵ کیلوگرم |
هنگام شروع حرکت با تویوتا سولارا به علت حجم و تعداد سیلندر بالای موتور ، شاهد شتاب اولیه خوبی هستیم که البته این چابکی در سرعت های بالا نیز دیده می شود که نکته ی خوبی برای جوانان است اما ای کاش هندلینگش هم به مانند قدرت موتورش بود. در واقع به علت تعلیق نرم در عقب خودرو شاهد ناپایداری نسبتا زیاد این خودرو در پیچ ها هستیم. اما قدرت خوب ترمزها و سیستم های ایمنی خودرو باعث شده تا سولارا ۵ ستاره ایمنی را به راحتی بدست آورد.
از آنجایی که سولارا دیفرانسیل جلو است نباید انتظار لذت رانندگی بالای کوپه هایی همچون تویوتا GT86 یا جنسیس کوپه را داشته باشیم اما رانندگی با سولارا نوید یک سواری مطمئن را می دهید حالا چه داخل شهر یا بیرون شهر.
امکانات مهم تویوتا سولارا
– ۴ ایربگ – سیستم ESP – کروز کنترل
– سنسور دنده عقب – سانروف – صندلی های جلو برقی
– گرمکن صندلی های جلو – سیستم تهویه اتومات و دوگانه – آینه تاشو برقی
با توجه به اینکه حدود ۱۶-۱۷ از تولید سولارا می گذرد و با توجه به شناختی که از تویوتا داریم؛ نمی توان انتظار زیادی در این بخش داشته باشیم.
نقد و بررسی
تویوتا سولارا
تویوتا سولارا خودرویی خاص و کمیاب بوده که تفاوت عمده ای با کمری نداشته و فقط کمی اسپرت تر شده است اگر شما به دنبال خودرویی خانوادگی با چاشنی اسپرت بودن می گردید، سولارا پیش روی شماست.
مزایا
- ظاهر خاص
- کیفیت کابین
- قدرت و شتاب مناسب
معایب
- آپشن های نه چندان زیاد
- بازار خرید و فروش ضعیف